!
Понедельник, 20.05.2024, 23:54

RSS



Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2008 » Сентябрь » 2 » Як організувати відпочинок «на свій страх і ризик»
Як організувати відпочинок «на свій страх і ризик»
23:29


Відпочинок із наметами – це не лише краса й свобода, але ще і велика відповідальність, постійний екстрім та непередбачені обставини.


Скільки і чого потрібно захопити собою в автомобільну подорож, якщо домом 10-12 днів для вас і ваших друзів буде намет?

1.Намет

Вартість нового 6-місного намету складає 450 доларів. Можна, звичайно, узяти дешевший й простіший, навіть на прокат – що істотно економніше, але більше відповідальності – вирішувати вам!

До нього повинні додаватися набір кілочків, мотузок, навіс (якщо це старий радянський), а якщо новий, то обов'язково подбайте про затишне місце з тінню - тобто купіть шатер, вартість його складає 600 гривень, можна знайти й дешевше. Не забудьте молоток і лопату – вони стануть у нагоді при розміщенні табору.

2. Внутрішній затишок

Для того, щоб ви відчували себе комфортно, потрібно подбати про те, на чому ви сидітимете, спатимете і їстимете.

Для їжі можна використовувати як підручні засоби – дорожні знаки, камені й інше, так і придбаний набір – стіл і, як правило, 4 стільці – вартість від 100 до 200 доларів (у «Метро» і «Ашані» подібне начиння можна купити значно дешевше)

Для сну в першу чергу необхідні каремати, які не пропускають холод землі. Подальший багаж визначте самі, оскільки все залежить від того, на чому і як ви звикли спати – це може бути ковдра (бажано пара), спальник, покривала, подушка.

Для сидіння на пляжі і в наметах можна використовувати ті ж покривала, на яких ви спите або якщо ви придбали стільчики, – те проблема й зовсім відпадає.

3. Їжа

Для повного й здорового раціону, вам мало харчуватиметься в кафе й ресторанах, в яких часто кусаються не тільки ціни, але і якість їжі.

Можна купити плитку і газовий балон. Всі разом вам обійдеться від 100 до 300 гривень – але при цьому супчики, вермішелька, кашки й інші ласощі будуть доступні вам безкоштовно.

Не забудьте посуд: сковорідку, каструлі, миски, кухлі, столові прилади, дерев'яну дошку і обов'язково миючий засіб – оскільки посуд доведеться мити частенько. З їжі краще брати консерви й сухі каші – гречку, вівсянку, манку і інше на смак. З м'ясного раціону – консерви на вибір або суха копчена ковбаса. Якщо ви боїтеся, що вони зіпсуються не стоїть, перевірено, достатньо їх заховати в тінь, а банки й зовсім закопати.

Пити – чай, краще всього зелений він угамовує спрагу і утримує вологу в організмі. Приблизна вартість «харч-набору» складе не більше 500 гривень на 4 осіб – цього буде в цілком достатньо, все інше можна купити на місці.

4. Гігієна й здоров’я

Перше й найважливіше – вода. Її звичайно можна буде купувати в магазинах, але, якщо не буде такої можливості, краще узяти з будинку хоч би 20 літрів. На перших два дні вистачить. Не варто пити воду з джерел, оскільки ніхто не знає, які підземні води з ним перетинаються.

Сонце небезпечне опіками, тому в аптечці туриста обов'язково повинен бути «Пантенол» або подібні засоби від опіків. Стануть у нагоді також активоване вугілля, жарознижуючі, болезаспокійливі, протизапальні, протиалергійні препарати, а також шприци, бинти, пластири, вата, йод. Крім того, не зайвими будуть засоби, що оберігають від укусів комах.

Не забудьте вологі серветки й папір, нитки та голку.

5. Машина та її стан

Перед поїздкою автомобілістам потрібно перевірить ходову, оскільки гірський «серпантин» дуже небезпечний. Гальма й рівень мастила повинні бути в порядку.

У першу чергу обов'язково потрібно скласти чіткий маршрут і порахувати кілометраж – приблизно 3000 км. На цей кілометраж, автомобіль з об'ємом двигуна 2 літри буде потрібно 300 літрів палива і 400 доларів .

6. Супутники

Будьте акуратні з вибором компанії, відпочинок триває 10 -12 днів (це оптимальний час для поїздки), ситуації виникають деколи непередбачені, й негативні емоції супутників можуть легко звести веселкові враження «нанівець». Кожен повинен усвідомлювати те, що в поїздці його можуть кусати комарі, може трапитися будь-яка погода, доведеться долати втому й інші труднощі.

Отже, маршрут складений, речі упаковані, все на борту. В дорогу!

Категория: Отдых | Просмотров: 840 | Добавил: fakt | Рейтинг: 0.0/0 |
Разделы новостей
ХайТек
Проишествия
Женщинам и девушкам
Кино
Общество
Спорт
Авто
Отдых
Экономика
Здоровье
Форма входа
Приветствую Вас Гость!

Логин:
Пароль:

Календарь новостей
«  Сентябрь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Copyright MyCorp © 2024
Rambler's Top100 каталог сайтів каталог сайтів